Cursus “Ik ben benieuwd naar jou…”

Wanneer uw kind zich gezien en gehoord voelt, ontwikkelt het een gezond gevoel van zelfvertrouwen: ”Ik ben oké”. Dit komt mede voort uit en versterkt tevens een goede band met u als ouder. Dit vormt de basis voor een positieve en gezonde ontwikkeling. Uw kind weet zich gesteund en voelt vertrouwen om zijn eigen kwaliteiten en de omringende wereld te ontdekken. Hij kan relaties aan gaan en met tegenslagen om leren gaan.
In de praktijk blijkt dat ouders dit nastreven in de opvoeding, maar zich daar regelmatig onzeker over kunnen voelen.

Kinderen blijken vaak al in een vroeg stadium initiatieven tot contact te nemen of signalen af te geven, die soms zo subtiel zijn dat u deze als ouders gemakkelijk kunt missen of net niet goed begrijpt. Hierdoor reageer u als ouder wel liefdevol en goed bedoeld, maar net zo dat uw kind zich niet begrepen en/of gezien voelt. Zo kunnen onnodige misverstanden en conflicten ontstaan of krijgt u een gevoel van “Ik weet wel wat er aan de hand is, maar niet hoe ik dan het beste kan reageren… ”.

In deze korte en praktische cursus krijgt u handvatten aangereikt om de signalen van uw kind beter te leren herkennen en te beantwoorden.

In 4 keer 2 uur leert u handen en voeten te geven aan een aantal basis communicatie principes, waardoor uw kind zich beter gezien en gehoord gaat voelen. Hiermee kunt u veel misverstanden en/of conflicten voorkomen en de band met uw kind versterken. Dat geeft ruimte voor meer plezier met elkaar. Uw kind krijgt daardoor meer zelfvertrouwen en een goed gevoel van eigenwaarde.

De curus gaat uit van de basis principes van de hechtingstheorie van Truus Bakker-Verzijl en van de interactie-principes van de “video-hometraining”. Aan de hand van vier stappen, leert u de contact-initiatieven van uw kind te herkennen en hoe hier op te reageren. Door praktische oefeningen, zowel tijdens de cursus als thuis met uw kind, gaat u zich deze vier stappen eigen maken.

Wanneer mogelijk heeft het de voorkeur om, als er sprake is van meerdere ouders/verzorgers, de cursus samen te volgen. Maar natuurlijk bent u ook alleen van harte welkom. Belangrijk is om in iedergeval thuis te bespreken wat bij de cursus aan bod is gekomen en samen te oefenen.

Praktische informatie:

Locatie:
Piersonstraat 22
3317 RG Dordrecht
06-52381571
jolanda@praktijkspel.nl

Data en tijd:
in overleg

Interesse? Neem contact op met Jolanda .

Kosten:
€ 200,00 voor 4 bijeenkomsten van 2 uur, inclusief cursusmap

Wilt u ook de relatie tussen u en uw kind versterken?
Opgeven kan per e-mail: jolanda@praktijkspel.nl of telefonisch: 06-52381571